SFATURI


Mituri despre stres

Stresul ne strica starea de spirit si ne afecteaza viata. In aceste conditii este important sa stim cum il gestionam.

Stresul e la fel pentru toti
Fals. Avem raspunsuri diferite la stres. Unii dintre noi se retrag, fug, altii infrunta problemele si le considera provocari, nu probleme. Unii raman calmi, altii se infurie. Daca identificam ceea ce ne streseaza putem dezvolta tehnici personale mai bune de raspuns la stres.

Stresul e nociv
Poate sa fie daunator, dar nu mereu. In anumite circumstante, te ajuta sa supravietuiesti in contexte periculoase (sa eviti ceva nociv). Poate sa fie si un motivator foarte puternic. Ceea ce il face rau sau bun este cantitatea. Prea mult stres nu e bun. Dar si asa, daca inveti sa il gestionezi, poate fi de mare ajutor.

Stres exista peste tot, trebuie sa te adaptezi
Multe aspecte ale vietii de azi (ore lungi de munca, copii zgomotosi) sunt stresante. Dar nu trebuie sa ne adaptam la stres ci sa invatam a-l gestiona. Sa ne procuram cateva momente de singuratate si liniste cu sine pe parcursul zilei. Sa invatam sa facem prioritati. Time management este o buna tehnica de evitare a stresului care se aduna, din prea multe de facut.

Cele mai bune strategii de evitare sunt cele cunoscute
Un mit periculos, pentru ca oamenii cred ca, daca se angajeaza in activitati universale care sunt cunoscute ca reduc stresul, asta e automat eficace. Nu este. Stresul are legatura cu viata si personalitatea noastra, care sunt unice. Nu exista un program pentru toti. E bine sa invatam sa facem ceea ce ne ajuta pe noi, un program personalizat. Ceea ce functioneaza la altii e posibil sa te streseze suplimentar pe tine…

Daca nu simt nimic, nu sunt stresat
Absenta unor simptome de stres nu inseamna ca nu exista.  Stresul cronic se manifesta in timp – oboseala, lipsa productivitatii. Uneori poate lua ani de zile. Obiceiuri eficiente de prevenire a stresului pot face minuni. Meditatia, retragerea intr-un colt linistit, poate fi  unul din ele.

Numai stresul major cere atentie
Simptomele minore vor deveni majore daca nu sunt abordate. Durerea de cap, oboseala, toate acestea sunt semnale de alarma. Cel mai bine este sa fii atent la propriile semnale de stres si sa le abordezi inainte de se devina mai mari. Sa stii de asemenea ceea ce iti incarca bateriile si sa faci constant asta.

Sursa: http://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/mituri-despre-stres

 

_____________________

Ai fata plina de riduri? Iata remediile naturale

Cateva remedii naturiste recomandate de catre specialisti pentru a scapa de riduri.Albuș de ou
Albușul de ou conține multe vitamine,
care contribuie la hidratarea și catifelarea pielii.  Aplică albuș de ou direct pe zonele faciale în care există riduri, lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește-te cu apă călduță.
Ulei de migdaleCunoscut pentru proprietățile sale antiîmbătrânire, uleiul de migdale poate fi folosit pentru estomparea liniilor fine din jurul ochilor. Pe lângă faptul că are rolul de a catifela pielea și de a o hidrata, uleiul de migdale tratează și iritațiile. Poate fi folosit ca atarea, prin aplicarea lui direct pe față. Pentru o mai bună absorție a uleiului, pielea se masează cu mișcări circulare.
Ulei de cocosÎnainte de culcare, aplică pe fața curată câteva picături de ulei de cocos, masând pielea cu ușurință până când uleiul pătrunde în piele. Acest ulei are aceleași proprietăți ca și uleiul de migdale, putând fi folosit cu succes pentru reducerea ridurilor. În plus, uleiul de cocos poate fi folosit și în combinație cu vitamina E uleioasă (câteva picături), pentru a-i spori efectele pozitive asupra pielii.
___________________________________________________

Corecteaza-ti forma fetei prin machiajul cu umbre

Un machiaj perfect este acela care iti evidentiaza trasaturile. Daca ai ochi superbi sau pometi bine conturati, este important sa arati acest lucru printr-un machiaj cu umbre. Umbrele dau intensitate si definire, asa ca invata cum sa te joci cu ele atunci cand te machiezi.
Iata cateva sfaturi utile pentru a realiza un machiaj cu umbre:

Machiaj cu umbre pentru a corecta forma fetei
Nimic nu e mai simplu pentru a corecta forma fetei decat sa te joci cu umbrele si sa folosesti doua nuante de fond de ten: una mai deschisa si una mai inchisa. Ca regula generala, nuantele inchise micsoreaza, iar cele deschise maresc. Forma ovala este forma de fata ideala, intrucat este echilibrata. Asa ca machiajul corector al fetei trebuie sa ofere un rezultat cat mai apropiat de forma ovala.
- Daca ai fata rotunda, ai nevoie ca prin machiaj sa alungesti vizual forma fetei. Iti trebuie o nuanta de fond de ten mai inchisa, pentru a umbri zonele care dau rotunjime (nivelul tamplelor si al pometilor) si o nuanta mai deschisa. Astfel se creeaza un constrast care ascunde cu succes forma rotunda si o face sa para mai lunga.
 
- Daca ai fata patrata, trebuie sa creezi umbre la nivelul mandibulei si al colturilor fruntii. Blush-ul este necesar sa fie aplicat in forma alungita, urcand usor spre tample, pentru a indulci trasaturile.

 - Daca ai fata in forma de inima, ingusteaza fruntea proeminenta prin utilizarea unui fond de ten mai inchis in partile laterale. In schimb, trebuie sa evidentiezi si sa luminezi cu fondul de ten deschis marginile mandibulei si barbia.
 - Daca ai fata alungita, trebuie sa o micsorezi. Aplica fondul de ten mai inchis in zona barbiei, a mandibulei si in zona de mijloc a fetei.

Sfaturi utile pentru corectarea formei fetei prin machiaj

- Alege cu atentie fondul de ten pentru umbre. Nuantele nu trebuie sa fie mult mai inchise sau mult mai deschise decat pielea ta. Ia-ti un fond de ten de aceeasi nuanta cu pielea ta si unul cu o singura nuanta mai inchis.

- Ai grija la contrast. Nu trebuie sa fie extrem de pronuntat, intrucat efectul trebuie sa fie unul cat mai natural.

- Poti folosi un iluminator pentru a marca zonele care te avantajeaza.
Machiajul cu umbre necesita indemanare, insa rezultatul merita orice efort. Ca sa accentuezi trasaturile frumoase si sa ascunzi anumite imperfectiuni, este necesar sa stii sa te joci cu umbrele. Indiferent ce forma a fetei ai, poti sa o echilibrezi foarte usor printr-un machiaj cu umbre. Incearca si te vei convinge singura!

Sursa: divahair.ro

 ______________________

Cum sa alegi rujul in functie de culoarea parului

       Atunci cand pornesti in cautarea nuantei de ruj care sa te avantajeze, trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Pe langa nuanta tenului tau, foarte importanta in alegerea rujului este si culoare parului, care trebuie sa fie pusa in valoarea de cea a lipstick-ului.
Tocmai din acest motiv, ti-am pregatit un ghid care cu siguranta te va ajuta sa gasesti mai usor rujul ideal, in functie de culoarea parului tau. 

Rujul ideal pentru blonde

Atunci cand pornesti in cautarea rujului perfect, trebuie sa tii cont de tonurile de blond ale parului tau. Spre exemplu, daca ai un par blond cenusiu, mizeaza pe un ruj roz sau corai. Tine cont de faptul ca make-up artistii profesionisti recomanda tonurile mai inchise de roz.
Femeilor cu par blond deschis si ten de portelan, precum Nicole Kidman, le sunt recomandate nuante de ruj cat mai deschise, nude sau in culoarea piersicii. Evita rujurile foarte inchise, care contrasteaza cu nuanta parului tau, dar si cu cea a tenului. De asemenea, daca te incadrezi in aceasta categorie, poti incerca si un ruj corai. Ca buzele tale sa para mai pline, dar sa si capete mai multa stralucire, aplica putin gloss transparent peste ruj.
Bondele care isi doresc un look pin-up, specific anilor '40, pot folosi ruj rosu, insa doar in conditiile in care apeleaza la un machiaj al ochilor cat mai natural.
Pentru a aplica mai bine rujul rosu, make-up artistii profesionisti recomanda utilizarea unei pensule speciale, cu ajutorul careia sa poti distribui uniform rujul, urmarind perfect conturul buzelor.

Recomandari: 

Rujul ideal pentru brunete si satene

Daca esti bruneta, poti purta fara nicio grija senzualul ruj rosu. Aceasta culoare de ruj este considerata a fi ideala pentru femeile cu parul de abanos, punandu-le in valoare sex-appealul, conferindu-le in aceasi timp o alura misterioasa.
Brunetelor si satenelor li se potrivesc aproape orice nuanta de ruj, indiferent de culoarea tenului. Opteaza pentru un ruj visiniu, foarte indragit de vedetele internationale si care se afla pe primul loc in tendintele de beauty din acest an.
Ideale pentru brunete si satene sunt rujurile in culori pamantii, care nu contrasteaza cu nuanta parului sau cu cea a tenului.
Inainte sa te hotarasti asupra nuantei de ruj perfecta pentru tine, incearca mai multe rujuri, de la diverse branduri profesionale, intrucat textura lor poate fi diferita. In cazul nuantelor puternice, este bine sa optezi pentru cele cu o rezistenta mai mare la transfer, astfel incat sa nu ramana pe dantura si sa te puna intr-o situatie stanjenitoare.
Recomandari:

Rujul ideal pentru roscate

Avand in vedere ca sezonul acesta roscatul a revenit puternic in tendinte, ne-am gandit ca probabil mai mult de jumatate dintre femei se intreaba cum sa se machieze pentru a-si pune in valoare parul de culoarea focului, dar si un eventual ten pistruiat. 
Nuantele aramii ale parului tau vor fi puse in valoare de rujurile roz zmeura  sau corai. Este important ca rujul sa puna in valoare culoarea parului tau, nu sa o faca sa para stearsa si lipsita de stralucire.
Chiar daca esti roscata, nu trebuie sa te temi de efectul rujurilor inchise la culoare. Daca nuanta parului tau este mai inchisa, poti purta un ruj visina putreda. Pentru un look mai natural, alege rujurile in tonuri de portocaliu sau corai, care iti vor pune in valoare culoarea parului.




Recomandari:



Acum ca ai aflat care este nuanta de ruj ideala pentru culoarea parului tau, nu iti mai ramane decat sa te decizi asupra produsului tau preferat si sa pornesti la cumparaturi pe blog.
Sursa: divahair.ro
  
___________________________________________________________ 

Cum asortam culorile

  

       Vrei sa afli cum asortam culorile in tinutele pe care le alegem, indiferent de ocazie? Ei bine, atunci cand vine vorba despre alegerea tinutei, multe femei au probleme in a-si gasi culorile care le avantajeaza. Iata cateva recomandari despre cum sa porti culorile care iti plac sau cele care se potrivesc personalitatii ori starii tale de spirit, totul in functie de cercul cromatic. Acum combinarea culorilor vestimentare ti se va parea o simpla joaca de copii si cat de curand vei sti aproape instinctual cum sa iti alegi hainele, fara sa ai neaparat o paleta de culori in fata. Exista cateva reguli de baza in moda referitoare la asortarea culorilor pe care nu ar trebui sa le incalci. Iata cum asortam culorile atunci cand ne alegem tinutele!

Invata tipurile de culori

In primul rand, inainte de a-ti alege piesele vestimentare, trebuie sa stii care sunt tipurile de culori.
Culori neutre: negru, alb, gri  
Culori reci: albastru, verde, nuantele violet-albastrui, de exemplu lavanda
Culori calde: rosu, portocaliu, galben, roz, nuantele de pruna

Culori neutre calde: crem, bej, maro, cafeniu 

Ghideaza-te dupa paleta de culori

Multi designeri de interior si designeri de moda se bazeaza pe asa-numita "paleta de culori", un sistem care le faciliteaza viata profesionala. In 1966 a fost realizata prima diagrama circulara de culori de catre Isaac Newton, iar din acel moment au aparut numeroase variante ale acestui concept. Exista mai multe utilizari ale acestei palete de culori:
Triada clasica

 Triada clasica se realizeaza atunci cand trei culori se afla la distanta egala pe cercul culorilor. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o culoare de baza si apoi sa desenezi din acest punct un triunghi echilateral. Daca respecti aceasta regula de baza, culorile se vor completa reciproc in mod corespunzator.

Cum asortezi culorile din triada clasica

Pentru a atinge armonia in triada, alege o culoare pentru nuanta dominanta a tinutei tale si alte doua pentru accentuarea ei. De exemplu, culorile primare - rosu, galben si albastru - formeaza o triada, la fel si cele secundare - verde, violet si portocaliu. Aceasta compozitie din urma pare destul de plina de viata, chiar si cu culori pale si saturate. 

 Sursa foto: gorodmod.com
Culori complementare

Culorile complementare se gasesc pe paleta de culori in pozitii diametral opuse. Asortate una cu cealalta, aceste culori se pun in evidenta reciproc si creeaza un contrast maxim, parand mai intense.
Cum asortezi culorile complementare

Poti alege haine in culori complementare daca vrei sa creezi o tinuta indrazneata, care sa-ti scoata in evidenta personalitatea nonconformista - nu este potrivita daca vrei sa pari sofisticata. Altfel, poti obtine o tinuta prea stridenta si tipatoare, care nu se potriveste stilului tau in ansamblu. Incearca sa porti o singura culoare cu o nuanta pala a opusului sau, cum ar fi verde cu roz pastel sau albastru cu galben pai.




Culori analoage

Culorile analoage sunt situate una langa cealalta in spectrul de culori. Deoarece sunt similare si niciuna dintre ele nu o umbreste pe cealalta, acestea creeaza combinatii placute pentru o tinuta.
Cum sa asortezi culorile analoage

Incearca sa nu asociezi mai mult de trei culori analoage in aceeasi tinuta. Vei obtine un look corect daca te limitezi la doua culori analoage si una neutra, cum ar fi combinatia cromatica de verde cu albastru si bej.


 Triada de contrast

Triada de contrast se realizeaza atunci cand alegi culori situate pe parti opuse ale cercului cromatic. Doar in acest caz poti folosi culorile care se afla in vecinatatea culorii opuse.
Cum asortezi culorile contrastante

De exemplu, daca ai o tinuta formata din culorile complementare rosu-verde, poti sa inlocuiesti verdele cu verde lime sau cu albastru-verzui. Vei obtine un contrast moderat, mult mai "bland" ochiului fata de combinatia de culori complementare. Apeleaza la triada de contrast daca nu esti sigura ca poti folosi in mod corespunzator culorile complementare.


 Patru culori armonioase

Aceasta schema este formata din patru culori echilibrate, dintre care una singura este culoarea dominanta a tinutei, iar restul vin ca o completare.
Cum sa porti culorile armonioase

De exemplu, poti sa alegi rosul pe post de culoare de baza a tinutei, pe care sa o asortezi cu cateva nuante de galben, verde si albastru-violet.

Combinatii clasice de culori pentru o tinuta corecta

Specialistii recomanda cateva combinatii de culori sigure daca vrei sa obtii o tinuta corecta si placuta ochiului.
- doua culori si una neutra: de exemplu, verde, galben si alb
- o culoare si una neutra: de exemplu, rosu si negru
- o culoare si doua neutre: de exemplu, violet, negru si gri
- doua sau trei culori neutre: de exemplu, negru si alb
- doua sau trei culori neutre calde: de exemplu, maro si crem
- un model si una ori doua culori neutre, simple
- un model si o culoare simpla care se gaseste pe model
- un model, o culoare neutra si una simpla din model

 

Sfaturi de moda despre cum asortam culorile

Daca porti mai mult de o piesa vestimentara de aceeasi culoare, asigura-te ca sunt exact la fel ori nuante complet diferite. Aproape la fel, dar nu prea, este o greseala vestimentara, deoarece este ca si cum ai fi incercat sa potrivesti culorile dar nu ti-a iesit.
Daca alegi o tinuta complet neagra, nu purta incaltaminte maronie. Ti se pare ca negru si maro sunt doua culori usor de asortat? Ei bine, rezultatul poate fi o tinuta lipsita de farmec si de stil. Totusi, poti sa asociezi cele doua culori daca completezi look-ul cu accesorii in aceeasi culoare ca incaltamintea.
Culoarea maro asortata cu cele neutre calde sunt o alegere excelenta si potrivita pentru toamna. Totusi, acestea nu trebuie combinate cu tonuri calde precum rosu, roz sau violet (care merg mai bine cu nuantele reci precum albastru ori verde). Poti opta si pentru combinatia maro-negru insa daca o asortezi cu imprimeul leopard.
O pata de culoare calda intr-o paleta de culori reci adauga tinutei o nota de eleganta, fara sa exagerezi. De exemplu, poti asorta o cravata rosie la o camasa albastra ori cateva accesorii galbene la o rochie verde.
Evita sa te imbraci cu prea multe culori pastelate, deoarece poti obtine un look prea copilaros. Alege sa combini o culoare pastel cu una neutra, de exemplu roz pal cu gri, sau o culoare pastel cu o nuanta mai inchisa ale aceleiasi culori, de exemplu un albastru pal cu un albastru inchis.
Limiteaza-te la o singura piesa vestimentara cu imprimeu sau model, chiar daca culorile se potrivesc.



Alcatuieste o tinuta din maximum trei culori (cu tot cu cele neutre), in afara de cazurile in care celelalte culori alcatuiesc un model sau un imprimeu.
Nu purta combinatii de negru-albastru inchis ori negru-bleumarin, alb-crem sau maro-gri. De asemenea, evita sa asortezi violetul cu galben, rozul cu rosu sau verdele cu albastru.
Acum, ca ai aflat cele mai bune recomandari cum asortam culorile, incearca sa le respecti data viitoare cand alegi o tinuta.

Sursa: http://www.divahair.ro/moda/sfaturi_din_moda/cum_asortam_culorile

________________________________________

Machiaj pentru ochi caprui: 

ce nuante te avantajeaza

   Un machiaj perfect este acela care iti pune in evidenta calitatile si iti ascunde defectele. Ochiilor caprui  li se potrivesc aproape toate culorile de make-up.
Machiajul ochilor caprui trebuie sa lumineze privirea si sa accentueze expresivitatea. Poti merge atat pe nuante inchise, cat si pe nuante deschise sau metalizate, depinde de nuanta de caprui a ochilor: deschis, mediu sau inchis. 

     Culori de fard pentru machiajul ochilor caprui
    Ai liber la aproape orice nuanta, intrucat ochii caprui sunt calzi si ies in evidenta atat cu nuante delicate, care le accentueaza expresivitatea, dar si cu nuante reci, ce creeaza un contrast care atrage privirile celor din jur.  Machiajul trebuie ales astfel incat sa se potriveasca fizionomiei, nuantei ochilor, ocaziei, vestimentatiei si personalitatii.
   Nuantele de fard care se potrivesc de minune ochilor caprui sunt: mov, albastru, argintiu, ciocolata, verde, nude. 

Recomandari: http://cosmeticase.blogspot.ro/search/label/Farduri%20ochi

Machiaj pentru ochi caprui in functie de nuanta irisului 

1. Ochii caprui inchis sunt extrem de bine pusi in evidenta de nuante deschise si tonuri cat mai calde. Toate nuantele de ciocolata, bej, ocru ti se potrivesc de minune. De asemenea, machiajul nude iti ofera un aer sofisticat, dar natural si este ideal pentru toata ziua. Auriu, argintiu si aramiu sunt o varianta eleganta pentru seara. Daca esti mai indrazneata si iti place sa epatezi, poti merge si pe nuante de albastru electric, mov sau negru. 

2. Ochii caprui mediu arata cel mai bine cu nuante metalizate ca argintiu sau auriu. Tonul rece al argintiului creeaza un contrast foarte frumos cu tonul cald al ochilor caprui. Un machiaj smokey cu negru sau gri inchis este ideal pentru o seara in oras.

3. Ochii caprui deschis atrag cel mai bine atentia machiati in nuante de verde, portocaliu sau lila.  De asemenea, culorile pastel precum menta, piersica si roz iti ofera un look delicat, numai bun pentru machiajul de zi.

Nuante de eyeliner pentru machiajul ochilor caprui

Eyeliner-ul accentueaza ochii si le ofera expresivitate. Alegerea eyeliner-ului depinde de look-ul pe care doresti sa-l obtii: natural, dramatic sau clasic.  
Pentru machiajul ochilor caprui eyeliner-ul perfect poate fi negru, alb, maron, bleumarin, verde sau mov. Un look clasic sau dramatic poate fi obtinut cu un eyeliner negru, iar un look dramatic cu un eyeliner intr-o nuanta ce nu poate trece neobservata, precum bleumarin, verde sau mov.
Iti doresti sa fii naturala? Atunci eyeliner-ul maron, bej sau alb te ajuta sa creezi aceasta imagine. Ai grija insa la eyeliner-ul alb, intrucat este pretentios. Are rolul de a mari ochii, dar nu trebuie sa trasezi o linie groasa, ci una cat mai fina, altfel risti sa atragi atentia asupra liniei, si nu asupra ochilor.
Daca ai ochii caprui, esti o norocoasa, deoarece ti se potriveste o gama larga de nuante de fard. Atat tonurile reci, cat si tonurile calde iti accentueaza la fel de bine ochii. Totul depinde de tine si de ce vrei sa transmiti. Machiajul ochilor caprui este foarte usor de realizat, odata ce stii exact ce te avantajeaza.

Recomandari: http://cosmeticase.blogspot.ro/search/label/Tus%20ochi


Sursa: www.diva.ro

__________________________________________________

 

Masti exfoliante pentru fata

 

    In ultimul timp, datorita caldurii, a transpiratiei excesive sau chiar datorita poluarii aerului, am observat ca imi apar din ce in ce mai multe puncte negre pe fata si m-am gandit ca trebuie sa fac ceva. Asa ca m-am gandit la o masca exfolianta gen scrub, care sa ma ajute nu numai sa curat punctele negre, dar si sa indepartez celulele moarte. Din pacate nu am in casa una si m-am gandit ca imi pot face una in casa din ingrediente naturale. Am cautat pe internet si am gasit pe un blog (http://smartwoman.hotnews.ro/Masti-exfoliante) 5 masti care mi s-au parut interesante si m-am gandit ca v-ar interesa:

1. Lamaie si zahar: simplu si rapid. Doar stoarce sucul unei lamai, amesteca-l cu zahar tos si intinde-l pe fata aplicand o usoara presiune. Lamaia este foarte buna pentru piele, avand o multime de proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antiimbatranire. Este, de asemenea, plina de vitamina C (ceea ce pielea are nevoie) si contine enzime benefice. Zaharul are rolul de a ajuta pielea sa absoarba zeama de lamaie iar granulele indeparteaza celulele moarte. Deoarece lamaia ustura pe rani, aveti grija la tenul acneic. 

2. Miere si fulgi de ovaz: S-ar putea sa te cam murdaresti cu amestecul asta, dar face minuni pentru piele. Ovazul este ideal pentru tenul sensibil si se crede ca are capacitatea de a calma si vindeca iritatiile. In acelasi timp, functioneaza ca un abraziv natural iar fulgii pot fi pisati foarte fin sau de dimensiuni mai mari pentru un amestec ceva mai dur. Si mierea calmeaza pielea si o mentine hidratata, asa ca este o reteta numai buna de incercat.

3. Zat de cafea si ulei de masline: Acest amestec se spune ca reduce efectele imbatranirii cat sa rivalizeze cu o sedinta cu botox. Uleiul de masline este folosit deja de secole pentru produsele de frumusete datorita antioxidantilor care pastreaza pielea fina si supla. Zatul este un abraziv natural si ajuta la curatarea porilor. In acelasi timp, este antibacterian si se pare ca se preteaza inclusiv tenului sensibil. 

4. Migdale pisate si iaurt: Suna numai bun de mancat, insa amestecul asta poate fi folosit cu mult succes si la exterior. Un bun exfoliant trebuie sa aiba o textura grunjoasa pentru a indeparta celulele moarte ale pielii. Tocmai de aceea migdalele pisate sunt un abraziv perfect si, in plus, contin vitamina E care ajuta la hranirea si catifelarea pielii. Combinatia poate fi folosita cam pentru toate tipurile de piele, lasand in urma un ten fin si fara grasimi. Acidul lactic din iaurt se pare ca indeparteaza pielea moarta si ajuta la curatarea tenului de puncte negre, pete si acnee.

5. Sare de mare si apa: Daca vrei sa creezi un amestec foarte simplu, doar combina sare de mare cu apa si incepe sa intinzi pe piele. Apa calduta va ajuta la deschiderea porilor iar granulele fine de sare vor exfolia pielea. Poti sa combini sarea si cu un element lipicios, precum mierea, si obtii, de asemenea, un produs eficient, insa ramai la apa si sare daca vrei ceva rapid.

 Sper ca au fost folositoare sfaturile!

_____________________________________________________________


Crema naturala pentru fata si ochi

      Astazi va voi prezenta o reteta naturala de crema pentru fata si ochi. "Rasfoind" internetul am gasit pe un blog (http://codulrosu.blogspot.ro/2010/10/crema-naturala-pentru-fata-si-ochi.html) o reteta foarte interesanta. Din pacate, ingredientele fiind toate naturale, s-ar putea sa le gasiti greu. Cu toate astea eu va prezint reteta in speranta ca cineva macar o va incerca si imi va da si mie un semn. Spor la lucru!

Asadar citez: se folosesc doar ingrediente naturale fara chimicale. Crema se potriveste oricarui tip de ten.
Continutul de ceara pura de albine, formeaza o pelicula protectoare pe piele facand astfel crema foarte buna si pentru tratarea buzelor uscate si crapate de frig si ger.
- La tenul normal s-a observat dupa 3 zile o diminuare a ridurilor fine de la ochi si disparitia punctelor negre din zona nasului.
- La tenul uscat dupa prima folosire tenul a aratat foarte hidratat pe tot parcursul zilei.
- La tenul gras dupa o zi de la folosirea cremei s-a observat disparitia aproape in totalitate a petelor rosiatice lasate de cosuri. Dupa 3 zile pe fata nu a mai aparut nici un cos iar urmele de pete maronii de la cele vechi erau abia vizibile.  

Ingredientele folosite sunt urmatoarele:
15 gr ulei de cocos si ulei de avocado,
5 gr ulei esential de nuca si seminte de susan alb,
5 gr unt de shea, ulei de ricin,
10 ml extract de aloe, 3 gr glicerina,
3 gr lecitina, 1 gr borax,
2 picaturi de ulei esential de lavanda.
5 gr ceara pura de albine
Iar in loc de apa distilata am folosit 35 ml lapte de cocos.
Se poate folosi si pentru corp ( depinde de cat buget aveti de cheltuit ). In acest caz se dubleaza cantitatea de apa sau lapte de cocos, pentru a fi mai fluida si nu se mai pune borax.
Atentie - Gramajul trebuie sa fie exact. Nu inlocuiti uleiurile pentru ca nu toate au acelasi indice de aciditate sau vascozitate.
Costul acestei creme poate sa ajunga pentru 50 gr intre 15 - 20 RON ( depinde de unde si cu cat cumparati ingredientele necesare )

Uleiul de nuca de cocos - este un ulei excelent pentru hidratarea pielii si potrivit pentru toate tipurile de ten. Contine antioxidanti si previne formarea radicalilor liberi. Elimina petele sau alte imperfectiuni cauzate de varsta sau expunerea la soare, uniformizand tenul. Are efect antibacterian si poate fi folosit in tratamentul acneei, al ranilor mici, pentru eczeme sau infectii fungice si este foarte eficient in tratarea buzelor crapate.
Uleiul de avocado - are conținut bogat în potasiu, lecitină și antioxidanți. Contine acid linolic care regleaza glandele sebacee si sudoripare . Extrem de hidratant este un bun emolient, indicat in tratamentele antirid, cicatrizant, antibacterian. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat pentru ca protejeaza si hraneste pielea. Contine vitaminele A, B, E si Biotina.
Uleiul de susan alb - contine acizi grasi, vitamina E, componenti cu efect bactericid. Este eficient in a tratarea psoriazisului.
Uleiul de nuca - este bogat in acizi grasi nesaturati. Ajuta ca ranile sa se cicatrizeze mai repede, este emolient si dermonutritiv.
Untul de shea - asigura regenerarea la nivel celular si repara filmul hidrolipidic al pielii - actioneaza ca o veritabila bariera ce limiteaza pierderile de apa.Este excelent pentru tratarea pielii uscate, a petelor rosii, pentru decolarari ale pielii, cicatrici si riduri, eczeme, psoriazis, dermatite. Contine vitaminele A, E si F, avand o concentratie ridicata de acizi grasi care ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii.
Mod de preparare: ceara de albine si uleiurile se pun pe foc bain-marie, incalzindu-se pana se topeste ceara. Separat se incalzeste laptele de cocos sau apa distilata. Puteti sa mai folositi apa minerala sau apa plata. Dupa incalzire se amesteca cu glicerina si boraxul.
Cand faza lichida este destul de fierbinte ( daca se poate ca amandoua sa aiba aceeasi temperatura )   turnati incet peste faza grasa ( ceara de albine sa fie topita complet ). Amestecati ingredientele ca pe maioneza, incet ca sa nu se taie.
La sfarsit adaugati uleiurile esentiale. Eu am pus lavanda dar se mai pot folosi: geraniu, rozmarin, trandafir etc.


 





________________________________________________________________________




Exfoliator natural pentru buze

Va propun azi, caci mi s-a intamplat de curand sa am ceva probleme cu buzele: nu mi se exfoliau si nu puteam sa-mi intind gloss-ul sau rujul bine. Si-am cautat un exfoliator natural neavand in casa o crema abraziva pentru exfolierea pielii. Am gasit pe Facebook (https://www.facebook.com/cristinamihaiconstanta/photos_stream) o metoda buna: aveti nevoie de zahar brun (dar eu cred ca il puteti inlocui si cu alte chestii de prin casa: cafea macinata/zat cafea, malai, zadar natural etc), miere, ulei de masline - toate in parti egale. Se amesteca si cu amestecul obtinut se freaca buzele, apoi se clateste cu apa calduta.
Sper sa va fie de folos! Sa aveti spor!


________________________________________________________________________


APLICAREA TUSULUI DE OCHI

1 . Se traseaza o linie incepand de la mijlocul pleoapei catre exteriorul acesteia.
2. Se traseaza a alta linie incepand din coltul interior al pleoapei superioare pana la mijlocul acesteia unind-o cu prima linie.
3. Se retuseaza cele doua linii pentru a indrepta eventualele denivelari.
Sau ceva mai teatral ca in imaginile de mai jos:







__________________________________________________________________
Cearcănele, o problemă des întâlnită!
Cum reușim să le ștergem?
Sursa: Cearcănele, o problemă des întâlnită! Cum reușim să le ștergem? - Cosmetică | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/cearcane-problema-des-intalnite-reusim-sters-gem-27842.html#ixzz2K2rVHYaI

Privirea este un factor foarte important în interacțiunile noastre zilnice. Este primul indicator al vârstei noastre, dar și al gradului de sănătate pe care îl avem. Zona din jurul ochilor are o structură extrem de delicată și este prima care prezintă semnele îmbătrânirii, uneori de la vârste destul de fragede.

Apariția prematură a ridurilor pe o piele foarte subțire și transparentă, închiderea la culoare a pielii, șanturile formate sub ochi prin pierderea de volum, sprâncenele coborâte, toate dau treptat senzația unui chip obosit, ne modifică stările emoționale și adaugă ani pe chipul nostru.

De ce apar ridurile, cearcănele si pungile în jurul ochilor?

Regiunea perioculară suferă cu trecerea anilor o serie de transformări, atât la nivelul pielii, cât și al structurilor din profunzime: se reduce țesutul gras, musculatura din jurul ochilor își pierde tonusul, țesutul osos își pierde din consistență și, prin urmare, orbita devine tot mai largă, aparând astfel cearcănele și ochii înfundați în orbite.

În plus, oboseala cronică, lipsa de fier sau vitamine din organism, deshidratarea, anumite boli, expunerea excesivă la soare, culoarea închisă dată de prezența vaselor de sânge sau de pigment, sunt factori care, asociați sau nu, ne transformă chipul, în timp, într-unul obosit, trist și lipsit de vitalitate.

Care este diferența între cearcăne și pungi?

Este bine să le delimităm! Cearcănele sunt cauzate de culoarea închisă a pielii și de prezența unor șanțuri care generează apariția umbrelor sub ochi.
Pungile sunt acele umflături de sub ochi cauzate de pierderea tonusului muscular, când se evidențiază grăsimea de sub pleoapa inferioară, și chiar pot fi cauzate de edeme, de reținerea de apă în zona de sub ochi. Această tipologie este mai greu de tratat

Cu ce începem?

Primul pas ar fi prezentarea la medicul specialist care va face o analiză amănunțită a zonei din jurul ochilor, dar și o evaluare completă a stării de sănătate și a modului de viață al pacientului. Se află astfel dacă are o alimentație defectuoasă, dacă fumează, dacă prezintă o oboseală cronică, factori care pot duce la apariția cearcănelor.

Cele mai utilizate si mai sigure metode de tratament?

Cearcănele adânci pot fi umplute prin injectarea de acid hialuronic de ultimă generație. Vorbim de o substanță care estompează și vasele de sânge prezente în zona din jurul ochilor.
Dacă avem cearcăne închise la culoare din pricina pigmentului, se poate urma un tratament pe termen lung folosind creme cu agenti depigmentanti.
Vasele fine din zona de sub ochi, care pot deveni vizibile odată cu trecerea timpului, se pot șterge cu o nouă tehnologie laser, care oferă rezultate imediate.

Ce facem cu ridurile?

Pentru ridurile fine din jurul ochilor, în special din colțul lateral, se folosește injectarea toxinei botulinice, cu rezultate vizibile după 3-5 zile. Aceasta este indicată și pentru ridicarea sprâncenelor sau a pleoapei superioare, în dorința de a avea o privire cât mai luminoasă și mai întinerită.
Este o modalitate de ștergere a ridurilor foarte utilizată, prin care se pot trata și ridurile orizontale de pe frunte și cele verticale dintre sprâncene.
Pungile de sub ochi necesită o atenție specială, singurul tratament eficient fiind, în multe cazuri, înlăturarea prin blefaroplastie, o intervenție chirurgicală cu rezultate remarcabile.

Tratamente de ultimă oră

Una din noile tehnici o reprezintă corectia cearcănelor cu acid hialuronic de ultimă generație. Este o substanță special creată special pentru aria sensibilă din jurul ochilor și care este injectată printr-o tehnică aparte.
Este important de știut că pielea din jurul ochilor este subțire și transparentă, sub care exista o arhitectură a țesuturilor delicată, cu vase de sânge, muschi și zone de grăsime. Pentru a evita cazurile în care se pot forma pungi greu de corectat ulterior, s-au creat substanțe care să imite cât mai bine caracteristicile naturale locale și să nu prezinte reacții adverse.
S-a creat un tip de acid hialuronic cu proprietăți aparte, care nu reține apa. Este prezent sub forma unui gel foarte fluid, îmbogățit cu aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine pentru o revitalizare suplimentară a zonei.

Cum se injectează? Prezintă riscuri? Câte ședinte sunt necesare și cât timp durează rezultatul?

Modalitatea de injectare este nedureroasă, de scurta durată (câteva minute). Gelul se așează în mai multe planuri pentru a se integra perfect în țesut și a nu crea un efect artificial.
Datorită structurii special elaborată pentru zona perioculară, nu se simte la atingere, nu exercită presiune pe țesutul din jur și nu se observă prin transparența pielii.
Imediat după tratament, observăm primele rezultate. Ridurile fine sunt atenuate, iar șanțurile de sub ochi sunt umplute. Toate acestea ne oferă tonus și luminozitate pielii și scăpăm de umbrele de sub pleoapa inferioară.
Avem, per ansamblu, o imagine naturală și ne putem relua activitatea zilnică imediat ce ieșim din cabinet.
Acidul hialuronic are origine non-animală și, prin urmare, nu prezintă niciun risc de alergie. Efectul de umplere persistă în medie 6 luni, dar poate dura până la 1 an, o perioadă mult mai lungă comparativ cu alte produse folosite anterior pentru umplerea cearcănelor.
Acest tip de acid hialuronic, în combinație cu toxina botulinică, poate să corecteze și poziția sprâncenelor, să ridice porțiunea laterală pentru a atenua umbrele create de procesul de îmbătrânire.

Tratament pentru fiecare

În concluzie, semnele de îmbătrânire din jurul ochilor se pot îndepărta sau atenua semnificativ, după o analiză amănunțită a particularităților fiecărui pacient. Metodele moderne sunt nedureroase și redau chipului trăsăturile frumoase, luminozitatea și naturalețea pe termen lung.

Un articol scris de:
Dr Oana Octavia Spânu
Medic specialist Dermatolog
Centrul Medical Academica

http://www.academica-medical.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu