miercuri, 7 martie 2018

Blugii cu talie inalta


        Istoria blugilor începe acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din limba franceză: „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Deşi îi numim „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor. Termenul denim vine tot din Franţa sfârşitului de secol XVI: „serge de Nîmes”, adică „stofă din oraşul Nîmes. Pe parcursul timpului, două tipuri de material, jean şi denim, au devenit populare, ultimul fiind totuşi cel mai costisitor. Cea mai importantă diferenţă dintre ele este că denimul era ţesut cu un fir colorat (urzeală) şi altul alb (bătătura), în vreme ce jean era ţesut cu două fire colorate.
Marina genoveză folosea haine care să reziste muncilor cotidiene întreprinse de marinari, de la întinsul velelor la lustruitul punţii. Iar denimul rezista la tăvăleală.
Istoria blugilor moderni este strâns legată de Levi (Loeb) Strauss, un emigrant bavarez ajuns în America, în 1847. Sosit la New York, Strauss se implică în afaceri cu tesaturi. In timpul goanei după aur decide să plece în vest, unde căutătorii de aur americani aveau nevoie de haine rezistente, astfel Levi Strauss devine, în 20 de ani, cel mai serios comerciant care aproviziona cu marfă de bună calitate micile magazine din vest.
In 1872, Strauss primeşte o ofertă de la Jacob Davis, un croitor din Reno, Nevada, care îi cere să îmbunătăţească durabilitatea pantalonilor clienţilor săi, avand un succes mare. În 1873, noul partener primeşte patent pentru inventarea buzunarelor care se pot închide şi astfel începe istoria pantalonilor indigo aşa cum îi ştim astăzi.
Marca de blue-jeans Levi Strauss devine tot mai cunoscută iar compania se extinde pe zi ce trece, mai ales că, începând cu 1920, blugii cu buzunare devin cei mai folosiţi pantaloni din America.
Totusi, numele de „blue-jeans” se impune abia în 1960, iar cei care au contribuit la impunerea ei sunt americanii adolescenţi.
„Jeans” denumeşte acum în accepţiunea generală pantalonii realizaţi dintr-o ţesătură specifică numită denim.
Indiferent de culoare, croială sau marcă, blugii rămân poate cel mai popular obiect de îmbrăcăminte atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Aproape că nu există om are să nu aibă în dulapul său de haine măcar o pereche de blugi deopotrivă comozi, practici şi mai ales utili.

Blugii sunt obligatorii in 2018. Se gasesc in atat de multe variante: de la veste din denim, la camasi, pantaloni scurti si lungi. In 2018 se poarta o varietate de blugi: blugii rupti, jeggins, stilul baietesc, peticiti, cu talie inalta cu talie joasa etc.

Astazi, vom trata un tip de blugi si anume cel cu talie inalta fie ca sunt rupti, baietesc, peticiti, cu broderii etc. Blugii de talie inalta au avantajul ca ascund „colaceii” din jurul taliei, pun in evidenta talia, posteriorul, dand impresia unei siluete de clepsidra.
Asadar, aveti mai jos cateva exemple de blugi cu talie inalta. Sper ca dintre toate exemplele gasisti unul sau mai multe modele care sa fie placul vostru.



















Surse: www.pinterest.com, www.historia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu